Amenajarea a 70 km potecă turistică pe magistrala E3 din Munții Banatului.

În perioada 5-19 mai 2016 Asociația Montană Capați a organizat marcarea potecii turistice Dubova-Gârnic parte a E3 din Munții Banatului, în cadrul proiectului„Conectarea României la rețeaua europeană de poteci turistice de lungă distanță” realizat în parteneriat cu Asociația Carpatină Ardeleană a Turiștilor SKV.

Au fost realizate marcaje și curățarea potecii pe o distanță de aproximativ 70 km și au fost montați 15 stâlpi cu 38 de săgeți indicatoare. Acțiunea a fost realizată cu sprijinul a 11 voluntari.

Această acțiune încheie etapa de debut a proiectului de marcare a E3, primului traseu european din România. Între septembrie 2015 și mai 2016 au fost amenajați 170 km de potecă turistică din magistrala europeană pe următorul traseu:Stațiunea Semenic-Peștera Comarnic-Cabana Mărghitaș-Lacul Buhui-Anina-Lacul Ochiul Beiului-Podul Beiului-Cantonul Daminan-Cheile Nerei-Lacul Dracului-Cărbunari-Gârnic-Ravensca-Bigăr-Dubova.A fost realizate lucrari de curățare, terasare și marcare a potecii și au fost montați 55 stâlpi cu 132 de săgeți indicatoare.

Proiectul continuă și în 2017 în funcție de posibilitățile de finanțare.