1 Mai muncitoresc!

Si a fost si 1 Mai!
Pentru cei familiarizati cu sintagma ne-am adunat, in 30 aprilie, in Muntii Cernei, la Herculane, „sa sarbatorim prin munca!”...
Doamne-Doamne a folosit dreptul de veto asa ca am sarbatorit cu doua tone de cafea si cu ochii inspre nori si siroaiele coborand din nori.
Incapatanarea a dat roade si chiar daca unii voluntari au plecat spre casele lor fara sa fi apucat sa puna mana pe vreo unealta de-a remarcarilor de trasee (bine, da’ au plecat totusi fericiti de o intalnire de doua zile cu prieteni vechi si noi si cu cateva plimbari prin ploile carasene!) pana la urma, din cele 12 zile alocate refacerii traseelor din Muntii Cernei, nu ne-a plouat decat in vreo sase.
Da’ cine le-a mai tinut socoteala exact?
Sub amenintarea (si uneori mai mult decat amenintarea) ploii, sub vant si tare rar sub soare vestele portocalii ale Voluntarilor in Carpati au invadat potecile Muntilor Cernei, cu frumoase rezultate.
Multe puncte rosii, albastre, galbene, triunghiuri de toate culorile si ceva marcaje cu cruce rosie au iesit mai proaspete de sub pensula voluntarilor nostri.
Sunt mai patrate, rotunde, triunghiulare fata de semnele vechi, din care multe si-au dat obstescul sfarsit sub corecturile pictorilor-voluntari si traseele parca arata mai ingrijit.
Sclipesc putin si de la „praful de zane” (n-am gasit alta rima...), bilute de sticla care, luminate de frontale, ar trebui sa intensifice reflectarea semnelor de marcaj spre fericirea turistului pe care l-a prins noaptea pe drum.
Administratia Parcului National Domogled Valea Cernei a curatat potecile de doboraturi si va instala si o seama de sageti indicatoare (a inceput deja operatiunea, la baza muntelui si urca...)
Una peste alta, pornind din Baile Herculane si pana la traseul care suie din Podul Vanturatorii in Poiana Cicilovete toate traseele turistice au fost intinerite. Plus cateva mai la nord, spre Inelet. Dar nu intram in amanunte pentru ca, oricum, cand vremea s-o mai incalzi, vom face a doua vizita a anului ca sa le dam gata pe toate. Plus ca au ramas unii voluntari care inca n-au beneficiat de placerile scaldarii „la cloace”. Musai sa revenim.

1 Mai muncitoresc!

Newsletter

Cele 10 porunci ale turismului de munte – Luis Trenker

Cele 10 porunci ale turismului de munte