Atelier de instruire în remarcări, în Masivul Postăvaru

În zilele de 8 și 9 iulie Asociația Montană Carpați organizează împreună cu Asociația Ardeleană a turiștilor SKV și Salvamont Poiana Brasov un atelier de instruire în remarcări, în Masivul Postăvaru, cu tabăra de bază la Cabana SKV Postavarul.Acțiunea se adresează atât voluntarilor „veterani” dar și celor aflați la o primă experiență de acest fel și iși propune abordarea la nivel teoretic și practic a tehnicilor de refacere a traseelor turistice.Scopul principal este pregătirea viitorilor coordonatori de echipă pentru acțiunea de marcare a magistralei E8 între Bâlea și Siriu ce va începe peste câteva săptămâni.Practic se va exersa aplicarea de marcaje cu vopsea pe un traseu nou în zona Vârful Postăvaru-Poiana Trei Fetițe și montarea mai multor stâlpi cu săgeți indicatoare pe traseul „Drumul Albastru” și „Drumul Galben”.

Numărul estimat al participanților: 10-15

Cazarea se va face în anexa Cabanei Postăvaru(La Pisici) spațiu comun de 14 locuri, masa este asigurată la cabană.

Echipamentul necesar:

* rucsac

* bocanci

* haine adecvate, căciulă, haine de ploaie

* sac de dormit pentru cabană

* frontală / lanternă

* trusă de prim ajutor

Echipament recomandat:

* adidaşi

* rucsac mic, utilizabil în deplasările de peste zi

Participarea la activităţile de voluntariat ale Asociaţiei Montane Carpaţi este condiţionată de încheierea unui contract de voluntariat. În momentul selecției voluntarilor, acestora le va fi trimis și contractul pe care urmează să-l completeze și semneze.

Persoanele cu probleme speciale de sănătate sunt rugate să le anunţe şi să aducă un certificat medical din care să rezulte că sunt apte pentru efort fizic.

Persoanele sub 18 ani vor fi acceptate numai însoțite de minimum un părinte sau dacă dispun de acordul părintelui / tutorelui, prin act notarial. Totodată, contractul de voluntariat va trebui și el semnat de părinte/reprezentant legal.

Cei care doresc să se alature să participe la aceasta activitate o pot face completând acest formular:

Formular de înscriere

Vă aşteptăm cu drag!

Nu vor fi acceptate persoanele care nu au primit aprobarea organizatorilor și nu vor avea un contract de voluntariat înregistrat!

Activitatea ar putea fi amânată în cazul în care condițiile meteorologice vor fi nefavorabile.

Cei care doresc să se alăture acțiunilor „Voluntar în Carpați 2017” o pot face în calitate de voluntari la acțiunile pe teren sau în calitate de colaboratori ai echipei de organizare, sponsori, parteneri (logistică, media, parteneri locali). Cei interesați pot primi mai multe informații dacă îşi manifestă intenţia la adresa asociatie@carpati.org sau prin înscrierea în baza de date a voluntarilor AMC .

Coordonator:

Marius Adrian Coviltir (marius@carpati.org)

Atelier de instruire în remarcări, în Masivul Postăvaru