Când Bucegii dau zvon...

Anul acesta Bucegii au dat zvon de piatră şi izvoare pentru prima oară între 2 şi 6 august.

Asociaţia Montană Carpaţi şi voluntarii săi minunaţi au pornit din Bran, cu galeata-n mâna, spre Valea Gaura şi Varful Omu. Cu sprijin necondiţionat din partea Salvamont Bran, Salvamont Buşteni şi Staţia Meteo Omu şi cu entuziasm nemarginit am pictat zi de vară până-n seară şi am urcat, pas cu pas, spre stâncăriile Bucegilor.

 

Am refăcut marcajul cruce roşie, din centrul Branului, prin Valea Gaura, pâna, hăt, la Vârful Omu şi am coborât, pe bandă albastră, spre Malaieşti şi Diham. Şi ne-am oprit la Pârâul Rece după un punct roşu prin pădurea de la poalele abruptului nordic al  Bucegilor.

 

N-a fost aşa de simplu ca în descriere.

A trebuit să repetăm actiunea şi între 8 şi 11 august şi, din nou, în 19 şi 20 august, cu forţe noi! Şi cu cele vechi dar odihnite.

 

Am avut de toate în aceste zile: ciopoare de capre negre, turme de ATV-uri (în Parc!!), vreme însorită şi ceaţă şi vânt, bocanci plini de vopsea şi cu talpa dezlipită, nopţi de poveşti lângă foc şi oboseală de plumb în picioare. Şi zâmbete. Şi multe mulţumiri de la turiştii trecători pe lângă harnicii vopsitori de marcaje.

 

Acţiunea a fost parte din efortul Asociaţiei Montane Carpaţi şi al SKV de a transpune de pe hartă pe teren traseul viitoarei magistrale europene E8 de poteci de lungă distanţă.

În această zonă viitoarea magistrală va veni din Piatra Craiului, peste Măgura Branului şi, după un tur prin zona de nord a Bucegilor, va coborî şi apoi va urca in Postăvaru pentru a se îndrepta, ulterior, prin Piatra Mare, Neamţului, Grohotiş spre Carpaţii de Curbură şi înspre nord, până în Ucraina.

Când Bucegii dau zvon...

Galerie Foto

Newsletter

Cele 10 porunci ale turismului de munte – Luis Trenker

Cele 10 porunci ale turismului de munte