Ciucas, etapa de primavara

Intre 17 si 20 mai 2019 ne-am reintalnit cu vechiul nostru prieten, Masivul Ciucas.

Si cu vechii nostri prieteni de la Salvamont Cheia. Care ne-au primit din nou, cu caldura, in caldura Bazei Salvamont de la Muntele Rosu.

In trei zile, una cu ploaie dupa-masa, una cu ploaie dimineata si una cu soare care ne-a dat arsuri si dureri de cap, am refacut marcajele banda rosie de pe Culmea Bratocea, am replantat sau indreptat si apoi revopsit stalpii pana-n Varful Ciucas, am pozat capre negre, branduse si petice de zapada si toti bolovanii, care de care mai stranii, care te insotesc atunci cand iti faci drum din pasul Bratocea spre varf.

A patra zi a fost dedicata traseului marcat cu cruce rosie, intre poiana Stanii si Tabla Butii.

Prilej pentru unii dintre noi sa viziteze cimitirul eroilor de la Tabla Butii si ruinele cetatii alaturate, prilej pentru o buna prietena sa-si sarbatoreasca ziua de nastere prin munca, prilej pentru Asociatia Montana Carpati sa incheie refacerea segmentului din Muntii Ciucas al magistralei E8 de poteci europene, de la Pasul Bratocea, prin Varful Ciucas, cabana Ciucas, Saua Gropsoare, Culmea Buzaianu, Poiana Stanii, Tabla Butii.

Ne vom intoarce in Ciucas mai spre vara, intr-o tabara de corturi, in Poiana Dalghiului, sa refacem marcajul cu cruce rosie intre Dalghiu si Varful Ciucas si pe cel cu cruce albastra, intre Dalghiu si Poiana Teslei.

Ciucas, etapa de primavara

Atelier alpinism (2012)