Intre Fagaras si Iezer

In colaborare cu Salvamont Arges inceputul de octombrie, cu o vreme superba de toamna, a gasit Asociatia Montana Carpati in creasta Muntilor Fagarasului.

Cu baza la refugiul din Curmatura Bratilei o echipa a asociatiei a recuperat din Varful Bratila stalpii expediati cu elicopterul de catre Salvamont Arges si i-a transportat si montat de-a lungul crestei Mezea-Oticu, intre refugiul Bratila si Curmatura Mezei.

In afara de lucrul la altitudini de peste 2000 de metri, cu seri, nopti si dimineti racoroase, uneori sub punctul de inghet, actiunea s-a desfasurat fara incidente.

Cei zece piloni marcati cu triunghi rosu au ajuns de-a lungul potecii care merge din Fagaras catre Varful Rosu si Refugiul Iezer si au completat pilonii deja existenti si marcajele cu vopsea executate pe stanci in anul 2015 de catre Asociatia Montana Carpati.

Unul dintre traseele frumoase, spectaculoase si izolate ale Muntilor Fagarasului a devenit astfel mai sigur si mai confortabil pentru turistii montani.

Va invitam sa il parcurgeti si sa va bucurati de privelistea unica a culmii care uneste cele doua masive, de imaginea Pietrei Craiului la est, proiectata pe fundalul Bucegilor si de cea a trapezului Moldoveanului catre vest!

 

 

Intre Fagaras si Iezer

Galerie Foto

Newsletter

Dintre activitățiile AMC

Participare la Marathon 7500 Bucegi

Cele 10 porunci ale turismului de munte – Luis Trenker

Cele 10 porunci ale turismului de munte