Membru de onoare AMC la competiţia Pierra Menta 2014

Asociaţia Montană Carpaţi l-a sprijinit pe unul dintre membrii săi de onoare, Ciprian Lolu , salvator montan şi membru al Asociaţiei Club Alpin Zărneşti, în participarea la competiţia internaţională de schi-alpinism Pierra Menta (20-23 martie 2014), fiind astfel cel de-al patrulea participant român în istoria de 29 de ani a acestui concurs.

"Prin prezenţa la acest eveniment sportiv doresc să fac cunoscut faptul că şi la noi în ţară această disciplină sportivă este practicată cu din ce în ce mai mult profesionalism. De asemenea, îmi doresc și să stabilesc o relație de colaborare cu serviciul salvamont din Franța (Jandarmeria Franceză), din care face parte coechipierul și prietenul meu Jean Michel" , a declarat Ciprian Lolu.

Zona montană în care se desfășoară această competiție este masivul Pierra Menta - regiunea Savoie (Franta), atât startul cât și sosirea făcându-se din/în localitatea Arêches Beaufort. Pierra Menta este una din "trilogia" celor mai reprezentative competiții de schi-alpinism din Europa, alături de "Patrouille des Glaciers" (Elveţia) și "Trofeo Mezzalama", denumite "les grandes trois de schi de montagne" .

Concursul se desfășoară pe perioada a 4 zile , în echipe de câte doi membri. Fiecare etapă (zi) presupune parcurgerea unui traseu de cel puțin 20 de kilometri și o diferență de nivel cuprinsă între 2.300 și 2.600 de metri (atât pozitivă cât și negativă), iar în cursul celor patru zile diferența de nivel cumulată depășește 10.000 de metri . Fiind una dintre cele mai dificile competiții din lume, cu un grad de dificultate maxim, toți competitorii care doresc să participe sunt nevoiți să treacă printr-un un "filtru" al organizatorilor, în urma căruia sunt selectați pe baza unui CV din care să reiasă experiența în competițiile de acest nivel.

Detalii:

Un zărneștean va participa la competiția de schi-alpinism din Pierra Menta

Membru de onoare AMC la competiţia Pierra Menta 2014

Atelier alpinism (2010)