Participare la Gala Naţională a Voluntarilor 2013

Asociaţia Montană Carpaţi a participat la Gala Naţională a Voluntarilor 2013, ce a avut loc la data de 12 decembrie 2013, la Bucureşti.

Aceasta este singura competiţie naţională care aduce voluntariatul în atenţia publicului larg şi a mass-mediei, premiind voluntarii, proiectele de voluntariat, coordonatorii de voluntari şi centrele de voluntariat.

Proiectul ce a adus calificarea AMC în finală, în cadrul secţiunii Proiectul de Voluntariat al Anului în Domeniul Sport şi Recreere - categoria Proiectul de Voluntariat al Anului a fost „Voluntar în Carpaţi”.

Scopul proiectului, lansat în 2013, este extinderea, refacerea şi întreținerea infrastructurii necesare turismului montan pedestru în Carpații Româneşti. Programul doreşte să continue realizările AMC din acest domeniu din cei cinci ani de la înființare şi le subordonează viziunii pe care am denumit-o „Bandă Roşie". Aceasta înseamnă, pe scurt, refacerea traseului de creastă al Carpaților Româneşti, din Maramureş până în Mehedinți.

În acest an, AMC a organizat tabere de remarcare în munţii Făgăraşului (3 etape), Lotrului (1 etapă) şi Vrancei (1 etapă).

Proiectul, realizat în colaborare cu Serviciul Public Judeţean Salvamont Sibiu şi Serviciul Public Judeţean Salvamont Vrancea, a acumulat aproape 3.500 de voturi pe site-ul Galei.

Coordonator: Florin Fratu

Detalii:

AMC - finalistă la Gala Naţională a Voluntarilor 2013

Filmul proiectului, realizat de Cătălin Mihai:

"Voluntar în Carpaţi" - filmul anului 2013

Participare la Gala Naţională a Voluntarilor 2013

Cântece de munte, pentru munte