Proiectul „Și muntele e o școală!” 2014-2015 a ajuns la final

Proiectul de educație montană în școli „Și muntele e o școală!” demarat de Asociația Montană Carpați în parteneriat cu Kaufland România a ajuns la final.

http://cdn.asociatie.carpati.org/fisiere/579_kl_logo_claim_4c_ropage001_1.jpg http://cdn.asociatie.carpati.org/fisiere/0_amclogo_vert_color.jpg

Acest proiect s-a desfășurat în 73 de școli cu ajutorul a 140 de voluntari. Peste 5000 de elevi de la grădiniță până la nivel liceal din 19 județe (Alba, Argeș, Bacău, Bistrița, Botoșani, Brașov, Cluj, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Hunedoara, Ilfov, Mureș, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava și Vaslui) și în municipiul București au beneficiat de cursurile de educație montană.

În cadrul orelor de educație montană elevii au primit informații referitoare la beneficiile, perspectivele și amenințările la care este supus spațiul montan, elemente esențiale despre efectuarea unei drumeții montane sau practicarea unor sporturi cu caracter montan (schi, alpinism, alergare, mountain-bike, etc.), importanța protejării mediului de către turiști, precum și noțiuni minime de prim ajutor.

Orele de educație montană au contribuit la dezvoltarea personalității elevilor, prin promovarea unor obiceiuri sănătoase și a unui stil de viață activ. Au fost organizate de cadrele didactice și excursii la munte sau ieșiri în parcuri și în curtea școlii, în care au fost puse în practică informațiile teoretice dobândite în cadrul orelor de educație montană „Și muntele e o școală!”.

Buna desfăşurare a acţiunii a depins în mare parte de aportul profesorilor și voluntarilor cărora le mulţumim pentru entuziasm, devotament şi efortul depus! Succesul de care s-a bucurat acest proiect în rândul tinerilor ne determină să continuăm promovarea noțiunilor de educație montană, pentru ca patrimoniul montan să poată fi transmis într-o formă cât mai nealterată generațiilor viitoare.

Sponsor principal: Kaufland România

Coordonator de proiect: Felicia Farcaș

Proiectul „Și muntele e o școală!” 2014-2015 a ajuns la final

Seminar de educaţie montană (2014)