Remarcare în Munții Postăvaru 4-11 august 2016

În perioada 4-11 august 2016 Asociația Montană Carpați în parteneriat cu Asociația Carpatină Ardeleană a Turiștilor (SKV) va organiza în cadrul programului „Voluntar în Carpați 2016” o acțiune de refacere a traseelor turistice de această dată în Munții Postăvaru.Vor fi vizate în primul rând cele doua trasee ce fac parte din viitoarea magistrală europeană E8: Cabana Poiana Secuilor prin Spinarea Calului-Poiana Trei Fetițe- Cabana Postăvaru marcaj bandă galbenă și Cabana Postăvaru Vârful Postăvaru-Timișul de Jos prin Valea Șerpilor marcaj bandă albastră.Pe lângă acestea vor mai fi marcate alte câteva poteci cele mai frecventate de către turiști.Acțiunea se va desfășura cu acordul autorităților locale: Primăria Brașov și Serviciul Public Local Salvamont Brașov.

Acțiunea va consta în degajarea potecilor de arborii căzuți și aplicarea de marcaje.

Numărul estimat de participanți: 15.

Cazarea și masa este asigurată de organizatori la Cabana Postăvaru (mic dejun și cină).

Pentru transport este decontată suma de 50 ron/persoană.

Echipament necesar:

• bocanci
  • rucsac
  • haine adecvate,haine de ploaie
  • sac de dormit  pentru cabană
  • frontală,lanternă
  • trusă de prim ajutor
  • rucsac mic de 15-20 litri pentru deplasări zilnice
  • dulciuri sau alte alimente ce le considerați necesare

Echipamentul de protecție precum și toate materialele de lucru sunt asigurate de organizatori.

Voluntarii sunt așteptați la cabana Postăvaru începând cu data de 4 august ora 16.

În funcție de sosirea participanților în această zi se va organiza instruirea și completarea documentelor de participare.

Cei care doresc să se alature activității de remarcare din Munții Postăvaru în calitate de voluntari o pot face completând acest formular:

Formular de înscriere

Participarea la activitățile de voluntariat ale Asociației Montane Carpați este condiționată de încheierea unui contract de voluntariat ce îl veți primi pe mail odată cu  acordul de participare.

După completarea formularului veți fi contactat în maxim 48 de ore, înscrierile se pot face până în data de 3 august, vor avea prioritate voluntarii ce pot participa pe o perioadă mai lungă.

Persoanele cu probleme speciale de sănătate sunt rugate să le anunțe și să aducă un certificat medical din care să rezulte că sunt apte pentru efort fizic.

Persoanele sub 18 ani pot participa numai însoțite de cel puțin unul din părinți sau dacă dispun de acordul părintelui/tutorelui, prin act notarial.Totodată, contractul de voluntariat trebuie semnat de părinte sau reprezentant legal.

Nu vor fi acceptate persoanele care nu au primit acordul organizatorilor și nu vor avea un contract de voluntariat înregistrat.Acțiunea poate fi amânată în cazul în care condițiile meteo vor fi nefavorabile.

Acivitățile de remarcare presupun un efort susținut pe parcursul mai multor zile, dacă aveți nelămuriri în această privință nu ezitați să ne contactați pentru detalii suplimentare.

Cei ce doresc să se alăture acțiunilor„Voluntar în Carpați 2016” o pot face în calitate de voluntari la acțiunile din teren sau în calitate de colaboratori ai echipei de organizare, sponsori, perteneri(logistică, media).Cei interesați pot primi mai multe informații la adresa de mail asociatie@carpati.org  sau prin înscrierea în baza de date a voluntarilor AMC.

Coordonator proiect:
Marius Adrian Coviltir - >vicepreședinte Asociația Montană Carpați>

marius@carpați.org

Atelier drumeţie de iarnă (2009)