Remarcare în Piatra Craiului, 21-23 iulie 2017

A fost şi remarcarea din Crai. Prima parte. Cea mai mică. Mică dar tare vioaie. Cu o trupă deloc mică de voluntari, mai inimoşi ca niciodată parcă, cu pensule şi vopsele, cu sape şi lopeţi şi drujbă.

Craiul ne-a mulţumit că am fost pe potecile sale şi ne-a ocrotit de ploi şi trăznete. Parţial şi de soare.

Una peste alta ne-am făcut treaba pe cărări care vor fi parte din viitoarea magistrală europeană de poteci de lungă distanţă E8. Chiar cu asupra de măsură: am deschis o cale cam uitată spre Făgăraş, de la Plaiu Foii, pe bandă galbenă, prin Tămaşul Mare, am revizuit poteca de la Fântâna lui Botorog până în Bran pe o culme cu privelişti de vis şi, ca-ntr-o joacă, am ajuns şi cu banda roşie de la Plaiu Foii până la Zăplaz.

A fost bataie pe unelte şi a trebuit refăcut stocul de vopseluri de două ori, au fost seri cu chitare la focul de tabără din curtea refugiului Salvamont de la Plaiu Foii, multumim de găzduire!, şi, peste toate, am adunat, din nou, câteva zeci de prieteni cu care am putea muta şi munţii! Dacă ne-am propune. Deocamdată îi lăsam pe loc şi doar ne spetim să-i apăram de agresiuni. Cum ne pricepem mai bine.

Asta a fost partea mare a remarcării mici din Crai. Partea mică a fost poteca de la Pârâul Rece la Diham, pe punct roşu. Bucegii au fost un pic invidioşi, probabil, pentru că le-am alocat mai puţin timp şi mai putine braţe aşa că ne-au stropit un pic. I-am potolit promiţând că revenim săptămâna viitoare cu forţe mai multe şi planuri mai mari. Ne-au crezut şi aşteaptă să ne îndeplinim promisiunea. Venim!

Notă: Una din prietenele noastre, Claudia, a făcut sacrificiul de a ne insoţi sâmbătă, deşi a doua zi avea concurs de biciclete în Poiana Braşov. A plecat la concurs şi l-a şi castigat, urrrraaaa! Doar ghinionul a făcut ca pe drumul de întoarcere spre Braşov să o calce maşina aşa că azi e pe mâna medicilor, să-i faca bine braţul fracturat. Gândurile noastre bune şi urările o să ne-o aducă înapoi curând, sigur! Ţinem pumnii strânşi, draga noastră prietenă, te aşteptăm! Noi şi lopăţica pe care, cu atâta râvnă, ai folosit-o!

Mulţumim voluntarilor care au fost lângă noi, cu menţiune pentru cei mai tineri, Ana-Maria şi Matei şi pentru cel mai internaţional, sri-lankezul Buddi! Ca întotdeauna s-au strâns la un loc, în grădina Carpaţilor, oameni minunaţi!

Remarcare în Piatra Craiului, 21-23 iulie 2017

Galerie Foto

Remarcare în Munții Banatului (I)