Remarcare in Muntii Vrancei

Primăvara anului 2018 s-a încheiat cu participarea AMC la remarcarea potecilor din Munţii Vrancei. În două etape, ambele întrerupte de vremea ploioasă.

În colaborarea, de acum tradiţională, cu Serviciul Salvamont Vrancea, voluntarii au refăcut marcaje pe poteca de banda roşie Coza- Golul Cozei - Dealul Negru- Şaua Tişiţei – Poiana Şindrilita şi pe traseele de legatura dintre Şaua Geamăna şi valea Tişiţei (TR), Şaua Golici şi drumul de Alunu (PG), Golul Roibului şi Cârnituri (PR)  şi Şaua Tişiţei – Lacul Negru (TA)

Ne-am bucurat de cazare la Stâna de sub Golul Roibului (o stâna modernă, cu gresie şi termopane, din păcate vandalizată...), ne-am scăldat ochii în perdeaua fină a Cascadei Din Horn, am revăzut Lacul Negru cu a sa endemică Roua Cerului şi, după zilele de muncă, ne-am odihnit la focuri de tabără cu ochii în stele.

Proiectul de remarcare a Munţilor Vrancei continuă cu munca salvamontistilor vrânceni. Iar daăa mai rămâne ceva de făcut AMC are în plan să revină, mai la toamnă, când răsplata muncii noastre va fi oferită de splendoarea tomnatică a padurii...

Mulţumim Seviciului Salvamont Vrancea pentru sprijin, de la transport până la masa caldă şi delicioasă, Clubului Floarea de Colţ şi, ultimilor, dar nu celor de pe urmă, voluntarilor care au dat cu pensula, cu securea, cu drujba si lopata:

Gabriel Cojocaru

Daniela Mihalache