Remarcare Munții Banatului - 2016

În perioada 5 – 15 mai 2016 Asociația Montană Carpați  va organiza în parteneriat cu Asociația Carpatină Ardeleană a Turiștilor (SKV) în cadrul proiectului „Conectarea României la rețeaua europeană de poteci turistice de lungă distanță” o primă etapă a programului „Voluntar în Carpați 2016”, care va avea loc în Munții Banatului. Această acțiune își propune marcarea a circa 60 km din viitoarea magistrală de drumeție pedestră E3. Proiectul este co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă.

Implementarea acestui proiect este o consecință a necesității de a compatibiliza turismul pedestru din România cu cel european prin conectarea la rețeaua europeană de poteci de lungă distanță, îmbunătățirea infrastructurii și revitalizarea drumeției autohtone.

În acest moment există 12 magistrale europene care străbat continentul. Două dintre acestea se opresc la granițele României care este, încă, singura pată albă pe harta europeană a drumeției. Magistrala E3 va intra pe teritoriul României pe la Oradea, va străbate Munții Apuseni, Munții Poiana Ruscă, Munții Banatului și va ieși din România pe la punctul de trecere a frontierei Porțile de Fier I.

Acțiunea se va desfășura cu acordul Serviciilor Publice Judeţene Salvamont Caraș-Severin și Mehedinți, precum și cu cel al administrației Parcului Natural Porțile de Fier.

Acțiunea propriu-zisă va consta în vopsirea marcajelor turistice, curățarea potecilor de arborii căzuți și montarea de stâlpi și săgeților indicatoare pe ruta: Gârnic – Ravensca – Poiana Debeliliug - Bigăr – Poiana Ravna - Dubova. Această activitate se va desfășura liniar, fără întoarceri într-o tabără principală. Asociația Montană Carpați va asigura transportul între tabere a bagajelor voluntarilor, a materialelor și a echipamentului de lucru.

Numărul estimat al participanților: 20

Cazarea se va face la cort.

Echipamentul necesar:

* rucsac

* bocanci

* haine adecvate, căciulă, haine de ploaie

* cort (la 2-3 persoane)

* izopren

* sac de dormit

* frontală / lanternă

* trusă de prim ajutor

Echipament recomandat:

* busolă

* adidaşi

* rucsac mic, utilizabil în deplasările de peste zi

Datorită faptului că această activitate se va desfășura liniar, fără a presupune o tabără de bază, vor fi acceptați cu prioritate voluntarii dispuși să participe o perioadă cât mai lungă. Ziua de joi, 5 mai 2016, este dedicată reunirii participanţilor în localitatea Gârnic.

Cei care doresc să se alăture activității de remarcare din Munții Banatului în calitate de voluntari, trebuie să completeze acest formular de înscriere. Se asigură decontarea cheltuielilor de transport și de masă în cuantum de 42,5 lei/zi/persoană pentru 20 voluntari.

Participarea la activităţile de voluntariat ale Asociaţiei Montane Carpaţi este condiţionată de încheierea unui contract de voluntariat. În momentul selecției voluntarilor, acestora le va fi trimis și contractul pe care urmează să-l completeze și semneze.

Persoanele cu probleme speciale de sănătate sunt rugate să le anunţe şi să aducă un certificat medical din care să rezulte că sunt apte pentru efort fizic.

Persoanele sub 18 ani vor fi acceptate numai însoțite de minimum un părinte sau dacă dispun de acordul părintelui / tutorelui, prin act notarial. Totodată, contractul de voluntariat va trebui și el semnat de părinte/reprezentant legal.

Vă aşteptăm cu drag!

Nu vor fi acceptate persoanele care nu au primit aprobarea organizatorilor și nu vor avea un contract de voluntariat înregistrat!

Activitatea ar putea fi amânată în cazul în care condițiile meteorologice vor fi nefavorabile.

Cei care doresc să se alăture acțiunilor „Voluntar în Carpați 2016” o pot face în calitate de voluntari la acțiunile pe teren sau în calitate de colaboratori ai echipei de organizare, sponsori, parteneri (logistică, media, parteneri locali). Cei interesați pot primi mai multe informații dacă îşi manifestă intenţia la adresa asociatie@carpati.org sau prin înscrierea în baza de date a voluntarilor AMC .

Coordonatori: Ioan Bodnar (ioan.bodnar@carpati.org)

Marius Coviltir (marius@carpati.org)

Galerie Foto