Schi pe Valea Morarului și Valea Albă - tură AMC de inițiere în schiul pe văi alpine (Munții Bucegi)

/stiri/header_ateliere.jpg
Tură susţinută  de Ciprian Lolu - monitor de schi, ghid montan şi salvator montan (Serviciul Salvamont Zărneşti).
Tura se va concentra pe fixarea aspectelor teoretice și practice învățate în cadrul atelierelor de schi de tură susținute de către Ciprian Lolu precum și pe învățarea noțiunilor specifice coborârii unei văi alpine, pe schiuri.

Perioada:

14-15 mai 2016

Loc de desfăşurare:
Munţii Bucegi - Valea Morarului, Valea Alba

Gradul de dificultate a traseului:

Foarte dificil

Condiţii de participare:

Vor avea întâietate participanții care au urmat cursurile atelierelor de schi de tură începători sustinute de către Ciprian Lolu in anii anteriori precum si cel de schi alpinism avansati din perioada 18-20 martie 2016.

În cazul în care nu se ocupă cele 10 locuri, există posibilitatea de a accepta și persoane care dețin schiuri de tură și care au mai efectuat ture pe cont propriu sau în cadru organizat (cursuri, ateliere, școli).
În materie de schi alpin, trebuie să poată cobori pârtii negre.

Număr de participanţi:
10 persoane

Cost:
Taxa de participare este de 80 RON/persoană
Aceste sume se achită în contul asociaţiei NUMAI DUPĂ primirea acceptului organizatorilor:
Vă rugăm ca, după achitarea sumei, să trimiteţi o confirmare de plată la adresa andrei.stancu[AT]carpati[PUNCT]org
Fiecare participant îşi va asigura costurile pentru transport, cazare, urcare cu telecabina şi mâncare.

Transport:
De preferat mașinile personale pentru a avea flexibilitate, în caz de vreme nefavorabilă.

Echipament obligatoriu:

• Schiuri de alpin + clăpari + beţe SAU schiuri de tură + clăpari de tură + beţe (+ piei de focă)
  • Beţe (de trekking, formate din mai multe segmente)
  • Cască, ham alpinism, o carabiniera cu filet, un dispozitiv de filare/coborare (opt, cosulet, reverso, etc.) – FOARTE IMPORTANT (dacă cineva nu are piese din echipamentul obligatoriu, vă rugăm să specificaţi la înscriere că aveţi nevoie, acestea pot fi inchiriate de la AMC)
  •  Bocanci uşori pentru coborârea prin pădure
  •  Rucsac de tură cu chingi pe care să existe posibilitatea de ataşare a schiurilor şi de cărat a clăparilor - până la intrarea în vale şi după coborârea văii
  • Ochelari de soare
  •  Lanternă frontală

Atenţie!
Participanţii trebuie să dispună de echipament propriu.

Echipament recomandat:

• Dispozitiv de căutare în avalanşă (DVA)
  • Sondă
  • Lopată

Program:
Sâmbătă, 14 mai 2016:
Întâlnire pe 14 mai 2016, ora 10:00 în Buşteni, în faţa telecabinei
Urcare cu telecabina Busteni - Babele, deplasare pe schiuri de tură sau cu schiurile prinse pe rucsac până la intrarea în Valea Morarului, pe platoul Bucegi
Apoi se va aborda Valea Morarului în coborâre, pe schiuri sub îndrumarea lui Ciprian Lolu.

Duminica 15 mai 2016 :
Urcare cu telecabina Busteni - Babele, deplasare pe schiuri de tură sau cu schiurile prinse pe rucsac până la intrarea în Valea Alba

Cazare:

Fiecare participant isi va asigura cazarea la una din pensiunile din Busteni. Recomandări cazare:

• Casa Marion
  • Casa Magică
  • Casa Frida
  • Casa Anduţu

Alte detalii:
Recomand să aveţi la voi ceva de mâncare şi ceai cald în termos.
Toate update-urile se vor posta pe pagina turei de pe site-ul carpati.org. Toate discuţiile organizatorice se vor desfăşura prin e-mail.
Poate participa orice persoană în vârstă de cel puţin 18 ani care nu suferă de boli grave şi care este aptă medical pentru efort.
Participarea se face pe proprie răspundere şi este condiţionată de acceptul organizatorilor. Aceştia îşi rezervă dreptul de a refuza anumite persoane în funcţie de activitatea acestora pe portalul carpati.org (şi nu numai) sau de comportamentul avut pe parcursul altor ateliere sau ture.Toţi participanţii vor semna, înainte de începerea turei, o declaraţie de participare pe proprie răspundere.

Atenţie!
Intenţia de participare este valabilă şi va fi luată in calcul numai după completarea acestui formular de înscriere
Înscrierile se fac până luni, 9 mai 2016, ora 13:00 , iar participanţii vor fi selectaţi de către organizatori pe baza tuturor criteriilor menţionate mai sus.

Coordonator:
Andrei Stancu (profil carpati.org : andrei.st )

Organizatorator:
Cristi Minculescu (profil carpati.org : gotiq )

Partener: