Tură-atelier (schi de tură) pe Valea Mălinului

În ziua de 10 mai 2014, Asociaţia Montană Carpaţi a organizat o nouă tură de schi pe o vale alpină – Valea Mălinului din masivul Bucegi.

Această tură a avut drept scop punerea în practică a aspectelor teoretice şi practice învăţate în cadrul atelierelor de schi de tură şi a celorlalte ture de fixare a cunoştinţelor, organizate de AMC şi susţinute în 2013/2014 de către Ciprian Lolu (salvator montan - Serviciul Salvamont Zărneşti).

Cei 6 participanţi au înfruntat cu stoicism condiţiile de meteo din ziua turei, având parte de ploaie torenţială, ninsoare, ceaţă şi viscol pe Platoul Bucegilor, de la Telecabină până după Releul Coştila, la intrarea în Valea Mălinului. Zăpada a fost grea, ceea ce a îngreunat schiatul pe de o parte, dar a uşurat coborârea prin canion şi a micşorat riscul în cazul unor căderi.

Participanţii au avut parte de o premieră în cadrul unei ture organizate de AMC şi Ciprian Lolu: o tură de schi-alpinism. Pentru a continua coborârea pe vale spre Poiana Coştilei, participanţii au coborât în rapel două săritori, cu schiurile pe rucsac.

Coordonator: Mihaela Calciu

Detalii: