Voluntariat

Voluntariatul reprezintă "participarea voluntarului persoană fizică la activităţi de interes public desfăşurate în folosul altor persoane sau al societăţii, organizate de către persoane juridice de drept public sau de drept privat, fără remuneraţie, individual sau în grup. Activitatea de interes public reprezintă activitatea desfăşurată în domenii precum: arta şi cultura, sportul şi recreerea, educaţia şi cercetarea, protecţia mediului, sănătatea, asistenţa socială, religia, activismul civic, drepturile omului, ajutorul umanitar, şi/sau filantropic, dezvoltarea comunitară, dezvoltarea socială" (art. 3, lit. a) si b) din Legea Voluntariatului nr. 78/2014).

Consultaţi pagina de ACTIVITĂŢI PRACTICE, pentru a vedea ce tipuri de activităţi s-au desfăşurat până în acest moment în munţii Bucegi, Buzăului, Călimani, Ciucaş, Făgăraşului, Godeanu, Iezer-Păpuşa, Leaota, Lotrului, Măcin, Vrancei.

În anul 2014, prin intermediul proiectului "Voluntar în Carpaţi" au fost refăcute marcaje în munţii Godeanu, Lotrului, Făgăraşului, Ciucaş şi Vrancei. Cu participarea a circa 300 de voluntari, pe parcursul a peste 100 de zile de lucrări, s-au refăcut marcaje pe aproximativ 250 de kilometri de poteci.

Dacă doriţi să participaţi ca voluntar într-una dintre activităţile organizate de Asociaţia Montană Carpaţi, vă rugăm să vă înscrieţi în baza noastră de date, completând formularul de aici. Pentru înscrierea în baza de date cu voluntarilor a unor minori (între 15 și 18 ani), este nevoie de acordul scris al părinților/tutorelui legal. Acest formular poate fi descărcat de aici și trebuie tipărit, completat și trimis pe adresa: Ioan Bodnar, Str. Cluceru Sandu, nr. 4, Bl. 29C, Sc. C, Ap. 128, Sectorul 2, București, cod poștal 022 431.

De asemenea, puteţi urmări CALENDARUL şi NOUTĂŢILE pentru a vedea ultimele activităţi planificate. Astfel, puteţi contacta şi COORDONATORUL activităţii, pentru a vă anunţa disponibilitatea.

Vă rugăm să reţineţi că voluntarii trebuie să aibă peste 18 ani şi să nu sufere de boli grave ce le pot agrava starea în cazul depunerii de efort susţinut. Cu acordul părinților/tutorelui legal prin act notarial, pot participa la activități de voluntariat și minorii cu vârsta între 15 și 18 ani.

Cei care doresc să ajute vor semna un contract de voluntariat cu organizaţia-gazdă (AMC).

După încheierea activităţii, voluntarii vor primi un certificat nominal prin care se recunoaşte prestarea activităţii de voluntar.

Pentru a vă face o idee despre atmosfera din taberele noastre, vă invităm să urmăriţi câteva fotografii, reportaje şi articole ce ilustrează în detaliu activităţile desfăşurate în cadrul proiectului:

- Fotografii de la activităţile AMC:

Voluntar în Carpaţi

- Film realizat de Cătălin Mihai:
Voluntar în Carpaţi - filmul anului 2013

- Reportaj video realizat de Digi24:
Proiect ambiţios. Sute de iubitori ai muntelui vopsesc marcaje şi montează indicatoare pe poteci

- Reportaj audio realizat de Andreea Orosz, difuzat la Radio France International:
Voluntarii din Carpaţi, la vremea bilanţului

- Articole publicate pe portalul Yahoo News România:
Oamenii care trudesc la „autostrada Carpaţilor”

Turul Carpaţilor pe "bandă roşie". Apel către iubitorii de munte!

şi